Hívjon minket bizalommal!     Lépjen velünk kapcsolatba!    

KÖNYVVIZSGÁLAT VÁLLALKOZÁSOKNAK

Könyvvizsgálóként független, szakmai véleményt alkotunk a magyar előírások szerint készített pénzügyi kimutatások megbízhatóságáról.

VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT!

Vállaljuk az Ön vállalkozásának könyvvizsgálatát!

Kötelező a könyvvizsgálat minden kettős könyvvitelt vezető vállalkozónál, kivéve, ha az üzleti évet megelőző két üzleti év átlagában a vállalkozás éves nettó bevétele nem haladta meg a 300 millió forintot, és az üzleti évet megelőző két üzleti év átlagában a vállalkozó által átlagosan foglalkoztatottak száma nem haladta meg az 50 főt. A mentesüléshez e két feltételnek együttesen teljesülnie kell. Ha csak az egyik feltétel teljesül, a vállalkozó könyvvizsgálatra kötelezetté válik.

  • Ha az Ön vállalkozásának 300 millió feletti az árbevétele, akkor szüksége lehet állandó könyvvizsgálóra.
  • Ha az Ön vállalkozása, több mint 50 alkalmazottat foglalkoztat, akkor is szüksége lehet állandó könyvvizsgálóra.

Az éves beszámolóhoz a törvény kifejezett rendelkezése értelmében, könyvvizsgálati kötelezettség esetén, a könyvvizsgálói jelentés is hozzátartozik, annak hiánya olyan, mintha a vállalkozás mulasztást követett volna el.

Amennyiben a vállalkozás nem tesz eleget a beszámoló közzétételi kötelezettségének, szükség esetén könyvvizsgálói jelentéssel együtt, akkor annak súlyos következményei lehetnek.

Vállaljuk az Ön vállalkozásának átalakulásának könyvvizsgálatát!

Az átalakulás törvény szerint vagyonmérleg tervezetet, és vagyonleltár tervezetet, valamint végleges vagyonmérleget, és vagyonleltárt kell készíteni a vállalkozásoknak.

A jogi személyek átalakulásáról a 2013. évi CLXXVI törvény módosítása szűkítette az átalakulások könyvvizsgálati kötelezettségét.
A kihirdetett változás alapján törvény 4 § (6) bekezdése szerint:

„a vagyonmérleg-tervezeteket és a vagyonleltár-tervezeteket könyvvizsgálóval is ellenőriztetni kell, ha az átalakuló jogi személy a számviteli törvény előírása alapján könyvvizsgálatra kötelezett."

Amennyiben a gazdasági társaság egyébként könyvvizsgálatra nem kötelezett, akkor az átalakulási törvény 11. § új (2a) bekezdés szerinti végleges vagyonmérleget könyvvizsgálóval kell ellenőriztetni.

Vállaljuk az Ön vállalkozásának átvilágítását!

Az adó- és pénzügyi átvilágítás a pénzügyi és számviteli ügyekért felelős személyektől történő információkérésből, valamint elemző és egyéb átvilágítási eljárások alkalmazásából áll.

Induló és működő vállalkozások esetén vállaljuk a társaság adózási/pénzügyi átvilágítását, tervezését, melynek során feltárjuk a tárgyévre vonatkozó esetleges hiányosságokat, javaslatot teszünk ezek javítására.

Vállaljuk forprofit és nonprofit társaságoknak, önkormányzati, állami tulajdonú kis és közép vállalkozások, szervezetek belső ellenőrzési tevékenységét a jogszabályi előírásoknak megfelelően.

A kockázat alapú éves belső ellenőrzési terv elkészítésétől, a vizsgálatok lebonyolításán és a javaslatokra hozott intézkedések megfigyelésén át a vezetőség felé történő beszámolásig.